New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Израз на човешкия дух и стремеж към нещо по-висше и велико, изкуството е изразител на идеи, които обновяват света, и на ценности, които го правят по-добро място за живеене.
В „Проджект Лаб“ се провеждат културни събития и творчески изяви с престижния печат „Изкуство с кауза” в подкрепа на деца с увреждания, които имат артистични заложби и единственото, от което се нуждаят, са условия, в които да разгърнат творческия си потенциал.
Кампанията „Изкуство с кауза” се подкрепя от известни интелектуалци, писатели и художници, които чрез своето творчество активно променят реалността. Приходите от културните събития с тяхно участие и от благотворителните търгове случват истинско чудо за прекрасните деца на България.
Благотворителна изложба живопис „Цветовете на душата ми“
14 непрофесионални художници (Лилия Мавлова, Марияна Ставрева, Мария Зеленкова, Наталия Милева, Валерия Йорданина, Марияна Мирчева, Христина Ангелова, Ваня Нинова, Вася Арнаутска, Донка Костадинова, Анелия Костадинова, Сузи Пехливанова, Веселина Кралева, Мариана Илиева-Мръвкова) се обединяват в благотворителна изложба в подкрепа на пациенти с онкологични заболявания.
Лилия Мавлова, Център „Дара Хелп” и Project Lab се обединиха за реализирането на една дълбоко лична изложба, в която творци непрофесионалисти разкриват цветовете на душата си в картини, сътворени в процеса на тяхното духовно израстване.
Общата кауза, около която се обединяват организатори и участници е набиране на средства за закупуване на апаратура, която позволява по време на химиотерапия, скалпът на пациента да се охлажда, което предотвратява окапването на косата при пациентите с онкологични заболявания.
„Дара Хелп” е център за високопрофесионална грижа с индивидуален подход към всеки пациент с онкологично заболяване и неговите близки с цел постигане на по-добри терапевтични резултати и запазване на качеството на живот на пациента и цялото семейство.
По време на изложбата бяха продадени над 30 творби, а дарените средства са на обща стойност 1500,00 лева.
Благотворителна изложба „Виж тази снимка“
Екитът на Школа за съвременна фотография Photoconcept обедини усилията на фотографи, курсисти и приятели, в подкрепа на кауза, която ще помогне на много хора да преминат малко по-леко едно от най-тежките изпитания в човешкия живот, а именно диагнозата „имате онкологично заболяване“.
Заедно с Project Lab, Photoconcept подкрепя каузата за набиране на средства за закупуване на апаратура за охлаждане на скалпа на пациенти, подложени на химиотерапия. Кампанията е част от националната инициатива на Сдружение „Дара Хелп“.

 

Дарените средства от проведения благотворителен търг са в размер на 1683,00 лева.