New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Израз на човешкия дух и стремеж към нещо по-висше и велико, изкуството е изразител на идеи, които обновяват света, и на ценности, които го правят по-добро място за живеене.
В „Проджект Лаб“ се провеждат културни събития и творчески изяви с престижния печат „Изкуство с кауза” в подкрепа на деца с увреждания, които имат артистични заложби и единственото, от което се нуждаят, са условия, в които да разгърнат творческия си потенциал.
Кампанията „Изкуство с кауза” се подкрепя от известни интелектуалци, писатели и художници, които чрез своето творчество активно променят реалността. Приходите от културните събития с тяхно участие и от благотворителните търгове случват истинско чудо за прекрасните деца на България.
Изложба „С Любов за тях“
Скъпи приятели, този път кампанията „Изкуство с кауза“ е насочена към най-верните приятели на човека.
В периода 14-30.06.2019 г., се проведе благотворителна изложба, в която се включиха 5 професионални български художника – Роза Енгибарова, Екатерина Стойчева, Йова Гочева, Радка Женова и Ани Стамболиева.
Всички събрани средства (3200,00 лв.) се предоставят на:
– Сдружение „Верен приятел“ на Тони Атанасов – един голям наш приятел;
– Спасителен център „Еремия“;
– Общински приют за безстопанствени животни гр. Севлиево, с най – сърцатия управител – Мария Христова;
– Пламенка Калинкина, която се грижи за над 60 животинки във Враца.
Багодарим на всички, които се включиха, за да покажем любовта си към нашите четириноги приятели!
Изложба на една майка
Тя се казва Боряна – Боко и „рисува“ с плат. Боряна превръща своето хоби в изкуство, което впечатлява със своите цветове и форми.  Художничката е възпитаничка Елена Темелкова и Здравко Стойнев и на училището в Дрен. Рисува с плат. Извайва чудно красиви форми, украсява ги с приказни багри и пръска красота около себе си. Смело творческо решение е да посвети публиката в тайнството на раждането на творбите. Боряна направи демонстрация за почитателите си и за онези, които за първи път се докоснаха до изкуството й.

 

„Изложба на една майка” е част от кампанията „Изкуство с кауза”, на „Проджект лаб”. Със сумата, събрана от продажбата на творбите, Боряна ще финансира рехабилитацията на сина си Христо. Момченцето е част от онези слънчеви деца, страдащи от аутизъм, за чието ежедневие са нужни доста средства.
40 творби в самостоятелна изложба на Вера Пенева
На 19 април 2019 г. от 19:00 часа, по покана на Project Lab, София – Вера Пенева открива XII-та си самостоятелна изложба. Събитието е част от кампанията „Изкуство с кауза“ в подкрепа на деца с увреждания и се организира със съдействието на винарска изба „Катаржина Eстейт“. Изложбата откри изкуствоведът Румена Калчева, а специален гост на събитието бе джаз примата Камелия Тодорова.

 

Живи, цветни, светли, творбите на Вера Пенева носят чувства и преживявания сякаш от един друг свят, много по-добър, винаги добър, в който всеки и всичко има своето уникално място и едновременно с това прелива и се слива с всичко наоколо, създавайки нещо много по-голямо и значимо от сбора на отделните му части.  43-те платна имат своите имена грижливо подбирани от автора – “Неизпратено писмо“ или „Не  е измислица морето“ по Христо Фотев, са само част от подсказките на художничката.
Във вечерта на откриването на изложбата, Вера Пенева заедно със свои колеги, известни български художници, нарисуваха пред публиката общо платно в подкрепа на кампанията „Изкуство с кауза“. Уникалната картина, сътворена от майсторите на четката и подписана от всеки един от тях, ще бъде предложена на търг, а събраните средства дарени на малката Еля Шайдинова.
Лирика с благотворителна кауза
Животът ни е пъзел. Понякога прекрасен…нареден. Понякога ужасен…разпръснат на парчета.
Любовта е пъзел. Споделена  – окрилява. Неприета – смазва.
Дали Благотворителността е пъзел … и дали е Любов ?!?
В търсенето на отговорите на тези въпроси се впуснаха – Даниел Делибашев, Георги Трайков и Венета Атанасова – три различни свята … обединени от една обща кауза. Дали ги откриха ?!?
На 26.03.2019 г., гостите на ProjectCafé  имаха възможност да се докоснат до „рожбата“ на тези три големи сърца – Благотворителната лирична стихосбирка „Любовта е пъзел“.

 

Набраните средства (850,00 лв.) бяха предоставени на Фондация Усмивка за Африка/ Smile for Africa foundation.
Благотворителна изложба „Виж тази снимка“
Екитът на Школа за съвременна фотография Photoconcept обедини усилията на фотографи, курсисти и приятели, в подкрепа на кауза, която ще помогне на много хора да преминат малко по-леко едно от най-тежките изпитания в човешкия живот, а именно диагнозата „имате онкологично заболяване“.
Заедно с Project Lab, Photoconcept подкрепя каузата за набиране на средства за закупуване на апаратура за охлаждане на скалпа на пациенти, подложени на химиотерапия. Кампанията е част от националната инициатива на Сдружение „Дара Хелп“.

 

Дарените средства от проведения благотворителен търг са в размер на 1683,00 лева.
Благотворителна изложба живопис „Цветовете на душата ми“
14 непрофесионални художници (Лилия Мавлова, Марияна Ставрева, Мария Зеленкова, Наталия Милева, Валерия Йорданина, Марияна Мирчева, Христина Ангелова, Ваня Нинова, Вася Арнаутска, Донка Костадинова, Анелия Костадинова, Сузи Пехливанова, Веселина Кралева, Мариана Илиева-Мръвкова) се обединяват в благотворителна изложба в подкрепа на пациенти с онкологични заболявания.
Лилия Мавлова, Център „Дара Хелп” и Project Lab се обединиха за реализирането на една дълбоко лична изложба, в която творци непрофесионалисти разкриват цветовете на душата си в картини, сътворени в процеса на тяхното духовно израстване.
Общата кауза, около която се обединяват организатори и участници е набиране на средства за закупуване на апаратура, която позволява по време на химиотерапия, скалпът на пациента да се охлажда, което предотвратява окапването на косата при пациентите с онкологични заболявания.
„Дара Хелп” е център за високопрофесионална грижа с индивидуален подход към всеки пациент с онкологично заболяване и неговите близки с цел постигане на по-добри терапевтични резултати и запазване на качеството на живот на пациента и цялото семейство.
По време на изложбата бяха продадени над 30 творби, а дарените средства са на обща стойност 1500,00 лева.